Thomey Concept

VEJRTRÆKNING OG VELVÆRE

Du trækker vejret ca 20.000 tusind gange i løbet af et døgn. Er du måske en af dem der har en overfladisk vejrtrækning? Det gør bla. din krop stiv, da du derved ikke bevæger dine ribben. De fleste af os har ikke vejrtrækningen med i dagligdagens tanker, den er bare en del af os - men den er altså også grunden til at kroppen er på toppen.

 

 

Det er normalt først i situationer, hvor vores vejrtrækning er ude af den almindelig rytme, hvor vi rent faktisk lægger mærke til vejrtrækningen og forsøger at få åndedrættet ned i almindelig rytme igen med dybe vejrtrækninger.

Du trækker vejret uden at tænke over det. Lige som dit hjerte slår, du fordøjer din mad og dine kirtler udskiller hormoner på det rigtige tidpunkt og i den rigtige mængde.

Mange af os enten sidder eller står op og falder sammen i overkroppen. Ved blot at starte med at tænke på at tage nogle dybe vejrtrækninger, så fylder du lungerne med luft, der udvider brystkassen. Det giver liv i musklerne i den øvre del af ryggen, øger blodgennemstrømningen samt skaber liv og ny energi til hjernen.

Det er ikke meget der skal til og en smule fokus på vejrtrækning samt øvelser, der fremmer denne i dagligdagen, giver en lang række fordele.

Med den korrekte vejrtrækning kan vi sænke blodtrykket og niveauet af stresshormoner i kroppen - og samtidig forbedre vores immunforsvar. Den korrekte vejrtrækning er vejen til en krop i harmoni, bedre søvn, der dermed fører til større overskud og nærvær i hverdagen. 

Når vi har travlt eller motionerer, har vi tendens til at trække vejret overfladisk og på den måde iltes vores blod ikke helt så effektivt. 

Med fokus på at trække vejret dybt ned i maven har vi nemmere ved at holde vores vejrtrækning i harmoni med kroppen og blodet. Ved at træne ens åndedræt kan man samtidig berolige nervesystemet i kroppen.

Eksempel på vejrtrækningøvelse, der er nem at implementere i hverdagen og som kan udføre derhjemme brug evt hård pude under skulderbladet hvis du ikke har en Foam roller:

 

Afspænding og rigtig vejrtrækning er nøglen til indre ro, velvære og en afstresset tilværelse.

God fornøjelse Lisa

Se mere